www.vgkomunalac.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti

Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Slažem se

Raspored sprovoda i ispraćaja

 

Tražilica pokojnika

 

 

Produžite mjesečnu parkirnu kartu elektroničkim putem

Platite parkiranje koristeći ParkWallet

 Stabilizirano poslovanje VG Komunalca

Velikogoričko komunalno poduzeće VG Komunalac stabiliziralo je svoje poslovanje, te sada posluje s dobiti, rečeno je na tiskovnoj konferenciji na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati društva.

 

Od sredine prošle godine VG Komunalac ima novu Upravu, a novi čelnik tvrtke Dragan Perić nakon nešto više od godine dana rada ističe da su uvedene brojne promjene koje su omogućile stabilizaciju poslovanja tvrtke.

- U 2012. godini, VG Komunalac d.o.o. ostvario je gubitak od skoro pet milijuna kuna dok je 2013. godina završila s minusom od skoro četiri milijuna kuna. U prvih sedam mjeseci tekuće 2014. godine ostvarena je dobit od 1,25 milijuna kuna. Pozitivan poslovni trend je postignut bez smanjenja plaća i otpuštanja radnika – ističe Perić te dodaje kako se promjena dogodila nakon uvođenja kontrole učinka rada zaposlenika i vozila, pa se djelatnici nagrađuju i kažnjavaju, ovisno o zalaganju. „To se pokazalo vrlo učinkovitim u našem poslovanju“, zaključuje Perić.

Kao primjer bolje kontrole se navodi uvođenje GPS-a na vozila i strojeve čime se kontrolira potrošnja goriva, a GPS uređaje imaju i djelatnici parkinga zbog čega je udvostručen broj evidentiranih opažanja vezanih za parkiranje na području grada Velike Gorice. Veći pritisak je i na rukovodeće pozicije.

- Među voditelja smo napravili nekoliko promjena, trebalo ih je zamijeniti sposobnijim ljudima iz sustava. Jedini čovjek koji nije iz sustava je voditelj tržnice, nismo imali kod sebe kvalificiranog stručnjaka i sada na tržnici umjesto pet rade dva čovjeka. Bez rezultata voditelji ne mogu biti u užem timu – ističe Perić.

 

Gradonačelnik Barišić je izrazio zadovoljstvo rezultatima nove Uprave.

 


- Bivše komunalno poduzeće je slijedom nerazumnih ulaganja i okolnosti otišlo u stečaj i naša komunalna agonija je trajala do prošlih godina. Sada dolazi do oporavka i na najboljem smo putu da sustav vratimo na noge, u svoje prostore, da su poduzeća modernizirana i mogu konkurirati na širem tržištu – rekao je gradonačelnik Barišić. Gradonačelnik je najavio i uređenje novog Komunalnog centra u prostorima VG Goričanke gdje bi se trebala smjestiti sva velikogorička komunalna društva.

 

 

 


Zadnjih nekoliko godina poslovanje s gubitcima bio je najčešći opis poslovanja tvrtke. Budući da je VG Komunalac poduzeće koje se brine o zadovoljavanju komunalnih potreba petog po veličini hrvatskog grada, ovaj problem je bio još veći. U trenutku kad je logično rješenje bio stečaj s likvidacijom velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić se odlučio na zadnji pokušaj spašavanja i na promjenu Uprave poduzeća.

Na čelno mjesto je postavio mladog stručnjaka koji je desetak godina radio u sustavu i dobro ga je poznavao I dogodilo se čudo. Ili možda samo normalno poslovanje? Za hrvatske prilike ipak čudo jer je preokrenuto poslovanje bez otpuštanja i smanjenja plaća. Kad imamo na umu što nam svakodnevno poručuju gospodarski stratezi Vlade, zvuči skoro pa nemoguće.

Direktor VG Komunalca Dragan Perić kaže da je od prvog dana vjerovao da poduzeće može dobro poslovati, ali da je samo trebalo dobro posložiti kadrovsku križaljku. Uveo je samo jedno pravilo. Sposobnost da posao bude uspješno obavljen. Kaže da razumije i socijalnu komponentu svakodnevnog života i da baš zato nitko nije dobio otkaz, ali da nesposobni baš i ne moraju biti na vodećim mjestima u poduzeću.


VG Komunalac d.o.o.
za obavljanje komunalnih usluga
Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45
10410 Velika Gorica
 
Tel: 01 6566 820
Fax: 01 6566 830
 
VG Komunalac d.o.o. (u daljnjem tekstu VG Komunalac) poduzima sve napore kako bi osigurao da informacije i podaci sadržani na ovoj internet stranici budu ispravni. Međutim, VG Komunalac ne može prihvatiti nikakvu odgovornost ili jamstvo da su informacije i podaci koji se ovdje pružaju ažurni, točni i potpuni. To vrijedi i za sve ostale internet stranice vezane pomoću hiperveza. VG Komunalac ne preuzima odgovornost za sadržaj takvih internetskih stranica vezanih pomoću hiperveze. VG Komunalac zadržava pravo izmjene ili dopune informacija ili podataka koje pruža na ovoj stranici bez prethodne najave.