www.vgkomunalac.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti

Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Slažem se

Raspored sprovoda i ispraćaja

 

Tražilica pokojnika

 

 

Produžite mjesečnu parkirnu kartu elektroničkim putem

Platite parkiranje koristeći ParkWallet

Predstavljena monografija ‘VG Komunalac 2002.-2017.

U komunalnom centru VG Goričanka održano je predstavljanje monografije o povijesti VG Komunalca. Knjigu prožetu prikazima marljivog rada i projekata, koji su rezultat truda djelatnika i zajedništva unutar VG Komunalca predstavili su predsjednik Uprave VG Komunalca Dragan Perić, urednik Saša Božić i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

U prepunom komunalnom centru VG Goričanka, predstavljena je monografija izdana povodom 15 godina postojanja firme. Okupili su se svi radnici VG Komunalca, oni sadašnji, ali i bivši, umirovljenici i obitelji preminulih radnika VG Komunalca.

– To nije samo knjiga o jednom komunalnom poduzeću nego knjiga o razvoju Velike Gorice, o povijesti Velike Gorice. Mi smo se koncepcijski tako trudili da povežemo i prošlost i sadašnjost i da budemo interesantni te da imamo dobar odnos fotografija, da to ne bude razglednica, nego da ima i dobre tekstove. I mislim da smo u tome uspjeli – ispričao je urednik monografije Aleksandar Božić. 

Sve ono što je VG Komunalac prošao kroz posljednjih 15 godina, ono što prolazi trenutno, kako se poslovalo nakon kraha Velkoma, priče, anegdote - sve je obuhvaćeno u velikoj knjizi na više od 300 stranica. Na samome početku predstavljanja, predsjednik Uprave VG Komunalca, Dragan Perić, ukratko je pozdravio sve uzvanike i okupljene te objasnio prisutnima što ih je ponukalo da se odluče na jedan takav zahtjevan i mukotrpan posao kao što je objavljivanje monografije.

Nakon što su svima prisutnima podijeljeni primjerci monografije, Dragan Perić krenuo je sa uvodom u priču, kratkom prezentacijom, te zahvalom svim radnicima, uređivačkom odboru, gradu Velikoj Gorici i svima ostalima koji su dali svoj doprinos kako u izradu same monografije, tako i u poslovanje te velike tvrtke kroz posljednjih 15 godina.  

– Monografiju smo konačno završili. Pripremamo ju punih pet mjeseci – ja, urednik i uređivački odbor VG Komunalca. Monografija sadrži preko 300 strana povijesti komunalnog sustava Grada Velike Gorice – u nekim dijelovima smo u ušli i u dublju povijest. Pokušali smo u monografiji prikazati i slikovito svakog djelatnika na svoj način. Sjetili smo se i naših umrlih, kao i bivših djelatnika koji su dali svoj doprinos te bivših uprava. Nema mjesta iz kojega netko u VG Komunalcu nije radio ili ne radi. Imamo prekrasan tim stručnih i obrazovanih te radišnih ljudi, koji mogu realizirati svaki projekt, poput sustava javnih bicikala, pametnih semafora i elektro punionica – ispričao je direktor VG Komunalca Dragan Perić.

Prigodno se svima prisutnima također obratio i gradonačelnik grada Velike Gorice, Dražen Barišić. 

 Ova monografija donosi rad VG Komunalca kroz njihove projekte, ali i redovne i izvanredne situacije. Prikazuje da je njihov svakodnevni posao – sadnja, čišćenje, pranje, posao bez kraja. – Sažela je život i rad stožernog i glavnog komunalnog poduzeća u Velikoj Gorici u posljednjih 15 godina. No to nije jedini komunalni sustav, no personificira se kao glavni. Prikazani su usponi, bez padova i pokazali su da je Velika Gorica danas jedan od gradova koji može biti ponosan na svoje komunalno poduzeće i grad u kojem žive ljudi koji mogu biti ponosni na komunalni standard svoga grada – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Urednik Božić napomenuo je da je knjiga napravljena, unatoč manjku vremena, zahvaljujući dobroj organizaciji. – Ovo je jedno kapitalno djelo. Sve češće ima ovakvih monografija, ali to je dobro da cijenimo svoju prošlost, da smo svjesni svoje sadašnjosti i svoje vrijednosti i da znamo čime ćemo ići u budućnost. Identificirali smo, napravili smo i potvrđujemo svoj identitet, a tako smo i s ovom knjigom napravili tako da puno čestitam svima koji su sudjelovali u tome – zaključio je Barišić.

VG Komunalac d.o.o.
za obavljanje komunalnih usluga
Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45
10410 Velika Gorica
 
Tel: 01 6566 820
Fax: 01 6566 830
 
VG Komunalac d.o.o. (u daljnjem tekstu VG Komunalac) poduzima sve napore kako bi osigurao da informacije i podaci sadržani na ovoj internet stranici budu ispravni. Međutim, VG Komunalac ne može prihvatiti nikakvu odgovornost ili jamstvo da su informacije i podaci koji se ovdje pružaju ažurni, točni i potpuni. To vrijedi i za sve ostale internet stranice vezane pomoću hiperveza. VG Komunalac ne preuzima odgovornost za sadržaj takvih internetskih stranica vezanih pomoću hiperveze. VG Komunalac zadržava pravo izmjene ili dopune informacija ili podataka koje pruža na ovoj stranici bez prethodne najave.