www.vgkomunalac.hr koristi kolačiće (cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti

Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u Vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Slažem se

Raspored sprovoda i ispraćaja

 

Tražilica pokojnika

 

 

Produžite mjesečnu parkirnu kartu elektroničkim putem

Platite parkiranje koristeći ParkWallet

Uvedena nova tehnologija kod asfaltiranja goričkih ulica 

 

VG Komunalac započeo je sa uvođenjem novih tehnologija pri asfaltiranju ulica u Velikoj Gorici. Riječ je o armaturnoj mreži za asfalt. 

Da VG Komunalac ide u korak s vremenom pokazatelj je i nova tehnologija koja se počela uvoditi u Velikoj Gorici kada pričamo o asfaltiranju ulica.

Što je armaturna mreža za asfalt? 

Nakon frezanja i izravnavanja slojeva, teško je dobiti savršeno ravnu podlogu za rad te postavljanje novog asfalta. Rješenje za takve probleme leži upravo u armaturnoj mreži koja se postavlja na takva područja kako bi poravnala neravnine ali i ono najbitnije - pojačala čvrstinu i izdržljivost novog asfalta. 

Upravo je to ono na čemu radnici VG Komunalca vrijedno rade posljednjih dana u Ulici Slavka Kolara gdje se na jednoj strani ulice postavlja novi asfalt. Čak 450 kvadrata armaturne mreže postaviti će se sa jedne strane Kolareve, a ostalih 450 u četvrtak (25.05.), sa druge strane kada kreću radovi na ostatku ulice.

Grad Velika Gorica kao predvodnik inovativnih tehnologija i prva jedinica lokalne samouprave u korištenju armaturnih mreža za asfalte prepoznao je prednosti u korištenju armaturnih mreža u cilju sprečavanja izbijanja pukotina te produljenja trajnosti asfalta čime se u konačnici postižu značajne uštede u održavanju kolnika. 

 

 

 

 

 

 

 "Radimo na tome da naše ulice budu maksimalno održive i sigurne za građane. Isto tako da asfalt koji postavljamo ili obnavljamo bude što dugoročniji i izdržljiviji. Samim time, dugoročno gledajući, štedimo na učestalim obnavljanjima uzrokovanim pucanjem asfalta i sličnim problemima na što gubimo dosta vremena, a i novaca. Također, mreža koju postavljamo podiže i sigurnost u prometu, obzirom da je asfalt puno čvršći te nije podložan kao inače pucanju i ostalim anomalijama. Izrazito sam ponosan na ovakve projekte s kojima pratimo nove trendove u Europi i svijetu te moderniziramo naše prometnice i grad Veliku Goricu." - rekao je Dragan Perić, predsjednik Uprave VG Komunalca.

 

VG Komunalac d.o.o.
za obavljanje komunalnih usluga
Ulica kneza Ljudevita Posavskog 45
10410 Velika Gorica
 
Tel: 01 6566 820
Fax: 01 6566 830
 
VG Komunalac d.o.o. (u daljnjem tekstu VG Komunalac) poduzima sve napore kako bi osigurao da informacije i podaci sadržani na ovoj internet stranici budu ispravni. Međutim, VG Komunalac ne može prihvatiti nikakvu odgovornost ili jamstvo da su informacije i podaci koji se ovdje pružaju ažurni, točni i potpuni. To vrijedi i za sve ostale internet stranice vezane pomoću hiperveza. VG Komunalac ne preuzima odgovornost za sadržaj takvih internetskih stranica vezanih pomoću hiperveze. VG Komunalac zadržava pravo izmjene ili dopune informacija ili podataka koje pruža na ovoj stranici bez prethodne najave.